O mnie

 

Witajcie, nazywam się Magdalena Szleszyńska.

Ukończyłam studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, oraz studia podyplomowe na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym z zakresu Dietetyki w Chorobach Wewnętrznych i Metabolicznych.

Mam tytuł specjalisty przyjaznego insulinoopornym z certyfikatem SOIT- School Of Insulinresistance Therapy.

Ukończyłam szkolenie na Uniwersytecie Monash w Australii z zakresu diety Low FODMAP. Tutaj możesz zobaczyć, że jestem wpisana na listę dietetyków low FODMAP.

15.07.2022 Course Certificate_MONASH

Stale poszerzam swoją wiedzę z zakresu nauk medycznych uczestnicząc w szkoleniach, kursach, oraz sięgając do fachowej literatury.

Prowadzę dietoterapię, która obejmuje różne jednostki chorobowe, głównie zaburzenia metaboliczne i hormonalne, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, choroby autoimmunologiczne.

W pracy z pacjentem stosuję podejście indywidualne. Analizuję wyniki badań, styl życia, sposób odżywiania i aktywność fizyczną, chcąc podejść do zdrowia w sposób holistyczny. Zwracając uwagę na czynniki jak styl życia, stres czy rytm dobowy, możemy w znaczący sposób wpłynąć na stan zdrowia i przebieg wielu chorób poprawiając komfort życia, eliminując dokuczliwe objawy czy doprowadzając do zmniejszenia ilości stosowanych leków.

SZKOLENIA I KONFERENCJE: